Ome Aad's Curry's
Ome Aad's Curries
Het arrangement Jo’s Moestuin bevat een rode curry gevuld met allemaal verse groentes. De curry wordt geserveerd op een bedje van kokosrijst. Pittig en zacht, de ideale combinatie.

De rede dat Jo zoveel van curry’s houdt is niet alleen door de smaak. Je kunt alle currys namelijk zo makkelijk vegetarisch maken zonder dat het ook maar iets van de kwaliteit van de curry ontneemt. Alles waar je trek in hebt kun je met elkaar combineren en zo pittig maken als je wilt. Prachtige groentjes uit ons moestuintje op het achterdek worden dus ook zeker in ondergedompeld in de lekkerste sauzen. Wortel, spinazie, bloemkool, noem het maar op. 

Jo's Moestuin

59,50 Vanaf per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • Rode curry gevuld met;
  • Wortel
  • Kikkererwten
  • Spinazie
  • Snijbonen
  • Bloemkool
  • Kokosrijst
Vega
Het arrangement Shabdkosh is een Indische groene curry geserveerd met naanbrood. Je kunt zelf bepalen hoe heet je de curry wilt maken door het toevoegen van de sambal bij het buffet.

Ken je dat? Van die broeierige dagen. De felle zon trek vaak zoveel energie dat ik smiddags zeker gebruik maak van een shabdkosh, oftewel een middagdutje, dat volledig werd verstoord door het geluid van de uitslaande elektriciteit. Ja, als je dan niet meer kunt slapen is het beter om de benen maar even te strekken. Wat ben ik blij dat ik dat bent gaan doen. Vanaf mijn hut kon ik het al ruiken. Nog geen kilometer verderop stond een eetkraam volledig omringd met mensen. Al sjorrend probeerde ik mezelf door de mensenmassa te duwen om bij het gerecht te komen dat huidig mijn geur zo aan het prikkelen was. 

Bij de verkoper aangekomen zag ik al het moois waar de commotie op was gebaseerd. Vers naanbrood en een curry van groene linzen, kippendij en spinazie en knoflook yoghurt. Je begrijpt wel dat ik dit niet kon laten schieten.

Shabdkosh

62,50 Vanaf per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • Groene curry gevuld met;
  • Groene linzen
  • Spinazie
  • Limoen / knoflook yoghurt
  • Wortel
  • Kippendijfilet
  • Naanbrood
Popular
De Longtail curry is een gele curry gevuld met gamba's geserveerd op een bedje van gebakken noodles en mango chutney. Sambal wordt op het buffet neergezet om zelf te bepalen hoe heet je het wilt maken!

Complete chaos. Zo kan ik het, denk ik, het beste beschrijven. Mijn adem werd volledig weggenomen. Langzaam vooruit drijvend op een longtailboot door de oneindig lijkende rivieren van Damnoen in Thailand. Overal, maar dan ook overal waar je kijkt, is het water bezaaid met lokale ondernemers. De boten voorzien van de meest kleurrijke gerechten, groenten, fruit waar je nog nooit van hebt gehoord laten je wensen dat je een grotere maag had om alles te kunnen proeven. Althans, dat was mijn wens destijds. Al het moois dat Thailand qua eten te bieden heeft komt letterlijk aan het neus voorbij drijven. Het was dan ook hier in Damnoen waar ik een weekend verbleef om me te blijven over de verschillende smaken voor ik verder het land in trok richting bangkok.

Toen er boten voorbij kwamen met volledige keukenapparatuur had ik het niet meer! De geur van de gebakken noodles met gember, mango chutney en gambas! Die zal ik nooit meer vergeten.

Longtail Thailand

62,50 Vanaf per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • Gele curry gevuld met;
  • Gamba’s
  • Witte kool
  • Sperziebonen
  • Tauge
  • Stemgember
  • Mango chutney
  • Gebakken noodles

Inclusief

Dranken

Groepskortingen

De Heetste rondvaart door Rotterdam!

Na het reizen voor India, Thailand, Indonesië en Singapore merk je dat er nog iets is dat je enorm gaat missen naast de prachtige natuur; het eten! Alle kleuren, geuren en texturen zijn om van te dromen. Het moment dat Jo en ik terug kwamen in ons kikkerlandje hebben we samen dagen in de keuken gestaan om te oefen en oefen met de verschillende methodes waarmee de curries worden gemaakt. Droog en lang ingetrokken, nat van kokosmelk, verschillende soorten rijst. Je kunt zoveel variëren dat je gewoon niet meer kunt kiezen wat het beste is, en dan hebben we het nog niet eens over de rode, groene of gele curry soorten gehad. Maar wat is curry eigenlijk? En wat is het verschil tussen rode, groene en gele curry?

Curry is een benaming voor de pasta die de basis legt voor de verschillende gerechten. Simpel gezegd is het een samenstelling van verschillende kruiden die samen een pasta maken. Currypasta. Deze pasta kun je gebruiken om een curry te maken en er eindeloos mee variëren. Je zult zien dat de curries die je eet in het buitenland overal anders smaken. In de basis zijn de rode, gele en groene curries wel op dezelfde ingrediënten gebaseerd, maar hoeveel iedereen van elk ingrediënt gebruikt is volledig gebaseerd op hun persoonlijk voorkeur.

Rode Curry
  • Koriander
  • Komijnzaad
  • Chilipepers
  • Knoflook
  • Gember
  • Limoen
  • Citroengras
  • Sjalotjes
  • Suiker
  • Zout & peper
  • Olie
Gele Curry
  • Rode pepers
  • Sjalotjes
  • Knoflook
  • Citroengras
  • Blaadjes limoenblad (kaffir)
  • Gember
  • Verse koriander
  • Kurkuma
  • Korianderzaad
  • Kardemom (heel)
  • Komijnzaad
  • Kaneel
  • Kerrie
Groene Curry
  • Komijnzaad
  • Korianderzaad
  • Citroengras
  • Laos (of gember)
  • Sjalotten
  • Knoflook
  • Groene pepers
  • Limoen
  • Zout
Spice it up!