Ome Aad's Stoofpotjes

Ome Aad's Stoofpotjes

Vegetarische stoofpot

Het Geen-Paard-Nog-Koe arrangement wordt per persoon uitgeserveerd tijdens de vaart. Het stoofvlees komt op een bedje van de verse frieten van Friet@Katendrecht. Is alleen het stoofpotje niet genoeg? Voeg dan de Oesterzwam kroket toe om de maaltijd af te maken.

Dit gerecht is weer een van die prachtige creaties van Jo! De meest creatieve manier om om te gaan met het warme stoofpotje dat al onze magen verwarmt tijdens het varen in echt nederlands weer. Traditioneel worden de stoofpotten natuurlijk een dag vooraf klaargemaakt om al het taaie vlees zacht te laten worden maar al dat lange wachten is gelukkig bij deze stoofpot niet nodig. Hier zit namelijk helemaal geen vlees in. Deze stoofpot is namelijk gevuld met paddenstoelen en wortel. Kortom boordevol groenten, specerijen en dat geserveerd over de verse frieten van de lokale boer.

Geen Paard nog Koe

59,50 per persoon
 • 2,5 uur rondvaart
 • Vegetarische stoofpot van paddestoelen en wortel
 • Verse frieten van Friet@Katendrecht
 • Koolsla
 • Piccalilly
 • Bosui
 • Onbeperkt drank
Vega

Limburgs zuurvlees

Ik heb ze nooit goed kenne verstaan maar wat is dat zuurvlees toch lekker. Traditioneel dachten de limburgers het te maken van paardenvlees, maar daar was Jo toch niet zo’n fan van. Die houdt zoveel van paarden dat ze er niet eens op wilt rijden. Iets waar ik erg in teleurgesteld was toen ik speciaal voor ons tweetjes een hele tocht had geregeld. Romantisch te paard door de tabaksvelden in Viñales (Cuba) te trekken. Ze deed het echt niet hoor, mijn koppige kippie weigerden het beest op te stappen. Ah fijn, terug naar het arrangement, want dat is om te smullen. Ons stoofblik is aangemaakt met azijn, stroop en niet te vergeten, ontbijtkoek!

Het Limburgs Zuurvlees wordt evenals de andere stoofvlees arrangementen per persoon aan boord geserveerd. Het stoofvlees wordt aangekleed met spekjes, bosuitjes, piccadilly. Precies wat je van een goede volle maaltijd verwacht.

Limburgs Zuurvlees

59,50 per persoon
 • 2,5 uur rondvaart
 • Stoofvlees
 • Verse frieten van Friet@Katendrecht
 • Piccalilly
 • Krokante spekjes
 • Gebakken uitjes
 • Onbeperkt drank
Popular

Vlaams stoofvlees

Het Vlaams Stoofvlees arrangement wordt uitgeserveerd aan de gasten tijdens de vaart. Ons stoofblik is aangemaakt met Belgisch bier. Uiteraard zit er geen alcohol in het gerecht waardoor het met de dikke frieten ook geschikt is voor de allerkleinsten.

Antwerpen! Wellicht wel mijn meest favoriete stad uit Vlaanderen. Daar is altijd wel een feest gaande. Wat ooit een rustige stad leek is tijdens de covid periode wel erg veranderd. Gezien dit de enige plek was waar we nog lekker konden eten vonden we er in het weekend meer nederlanders dan belgen. Begrijpelijk ook, wij waren er ook te zien want wegblijven van dat heerlijke vlaamse stoofvlees, dat lukten ons niet.

Vlaams Stoofvlees

59,50 per persoon
 • 2,5 uur rondvaart
 • Stoofvlees
 • Verse frieten van Friet@Katendrecht
 • Piccalilly
 • Krokante spekjes
 • Gebakken uitjes
 • Onbeperkt drank
lekker
Onze arrangementen zijn altijd compleet en inclusief:
Rondvaart ticket Borrelboot, Onbeperkt drankjes, zoutjes, personeel en BTW
Dranken:
In elk arrangement zijn de volgende dranken
standaard opgenomen:
Witte wijn(droog en zoet) Rode wijn,
Oranjeboom pils, Cola, Cola light, Sprite, Casis, Fanta, Bitterlemon, Tonic, Ice tea regular, Icetea green, plat en bruisend water en siropen.
Groepskorting over de basisprijs
Komt u met:
Meer dan 45 personen: 10% korting
Meer dan 55 personen: 15% korting
De basis prijs bestaat uit de prijs over de rondvaart ticket, drankjes en zoutjes. Deze kan variëren per dag en tijdstip. Over de foodcatering krijgt u geen korting 

De warmste rondvaart door Rotterdam!

Je zal het vast en zeker al een keer in de Libelle of 24Kitchen voorbij hebben zien komen. Zo’n overheerlijk patatje stoofvlees. Een gerecht dat beter bij de herfst/winter past is er gewoon bijna niet te vinden. Een paar uur sudderen op de Vlaamse wijze met peperkoek, of ondergedompeld in bier. Onze oma’s hebben wel honderden recepten over geschreven. Zo’n ook natuurlijk Ome Aad. Die kon hier op de Borrelboot Rotterdam niet stil zitten. Na jaren testen kwam hij zingend uit de keuken. Het geheime ingrediënt? Liefde natuurlijk.

Jack fruit

‘Ja leuk hoor..’ Dacht tante Jo. Die Aad maar zingen, terwijl ik geen vlees eet. Daar moest natuurlijk wat aan worden gedaan. Zo’n stoofpot kan op prachtige wijze ook zonder vlees worden gemaakt. Lekker vers en plantaardig. Aad riep haar nog na: ‘Het is alle goed, ook als dat met paddenstoelen of jackfruit moet.’.

Dit is trouwens Jackfruit. Oorspronkelijk komt de vrucht uit India, maar tegenwoorden kan je de bomen vinden door heel Azië, Oost-Afrika en Latijns-Amerika. Meer weten over welke ingredienten er nogmeer worden gebruiken in onze vegatarische arrangementen?

Friet@Katendrecht door Michael van Belle.

Friet@Katendrecht is in 2020 opgestart door Chef Michael van Belle. Met jarenlange ervaring als Chef in diverse keukens, werd het tijd voor een eigen zaak.

Waarom een verse frietzaak? Omdat met verse friet op het menu, de beleving pas écht een beleving is.  Na wat zoekwerk naar een geschikte locatie werd zijn droom al gauw werkelijkheid.

Met liefde en aandacht verricht hij dagelijks een knap staaltje handwerk. Het stoofvlees wordt in huis gemaakt en elke aardappel wordt met de hand gesneden om er zo de lekkerste en meest verse frieten van te maken.