Tante Jo's Rijsttafels
Tante Jo's Rijsttafels
De Groenten rijsttafel is exact wat je verwacht van de benaming. Een rijsttafel gevuld met allemaal verschillende groenten gerechten. Met keuze uit meer dan 8 smaken wil je wel blijven opscheppen.

Tijdens mijn tochten over het eiland Bali kwam ik tijdens mijn bezoek aan de Twin watervallen in Baturiti, Kabupaten Tabanan in contact met een oud omaatje dat mij meer kon vertellen over de vegetarische keuken van dit prachtige eiland. 

Terwijl ik aan het einde van de avond de heerlijke gerechten geserveerd kreeg keek ik uit over deze twee prachtige watervallen. Dit is echt een aanrader

De Groenten rijsttafel

72,50 Per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • Sambal goreng Groenten
  • Sambal goeren eitje
  • Tumis Tauge
  • Ora Ara, Chinese kool gemengd met roerei
  • Tahu Telor, Omelet met tahoe en pinda- en ketjapsaus
  • Tempeh Kering, Gebakken sojabonen met ketjap
  • Kroepoek, Cassave
  • Atjar Tjampoer (zure groenten)
  • Ketimun ( zure komkommer salade)
  • Onbeperkte drankjes
Vega
Tante Jo's Rijsttafel is en combinatie voor iedereen. Zo hoef je nergens meer over na te denken. Vlees, groentes, salades. Het buffet staat vol met verrassingen!

‘Dat maakt het juist zo bijzonder!’ zei Jo. ‘Wij hier in Nederland noemen het wel een rijsttafel en gebruiken super veel verschillende gerechten om de tafel te vullen, maar in indonesië is dit helemaal niet zo. Daar hebben ze één, maximaal twee verschillende gerechtjes op tafel staan om hun dinner mee te vullen. Je kan dan ook mijn schaamte wel voorstellen toen ik vroeg waar: de rest van het eten, was!’  Desondanks begrijp ik het wel volledig! Wie kan er nu niet genoeg krijgen van al die heerlijke smaken. Daarom zetten ook wij hier de buffettafel helemaal vol!

Tante Jo's Rijsttafel

72,50 Per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • 3 vleesgerechten
  • 3 groente gerechten
  • Rempah Bal (gekruide gehaktbal met kokos)
  • 1 sokje saté
  • 3 nasi- en bami gerechten
  • Kroepoek, cassave
  • Atjar Tjampoer ( zoetzure groenten)
  • Ketimun (zure komkommer salade
  • Onbeperkt drankjes
Popular
Tante Jo's smikkel rijsttafel is voor onze echt snoepkonten. De perfecte uitbreiding op het al bekende rijsttafel arrangement. Voor iedereen die nog meer wilt genieten van de Indische keuken zijn hier ook verschillende desserts toegevoegd. Bekijk hieronder welke jij wilt proberen.

Jo zag me al kijken alsof ik haar met mijn ogen probeerde te vertellen dat er iets misten bij de rijsttafel. Zelf wist ik eigenlijk ook nog niet helemaal wat tot ik door onze fotoboeken bladeren. Dit is het! 

‘Ooh Aad..’ Hoorde ik Jo nog zuchten. ‘Je bent ook echt de zoetekauw van ons twee.’.

Ze kan het wel zo vermelden maar zelf is ze ook niet vreemd van desserts. Zitten bij die waterval heb ik haar namelijk tocht echt wel vier stukken spekkoek weg zien snoepen!

Tante Jo's smikkel Rijsttafel

79,50 Per persoon
  • 2,5 uur rondvaart
  • 4 vleesgerechten
  • 3 Groentegerechten
  • 1 rempah-bal Bali of Sambal Goreng Telor ( half ei)
  • 1 stokje Saté Ajem of Saté Babi
  • 3 nasi- of Bami gerechten
  • Party Hap ( mix van Bananenchips en Rempejek
  • Kroepoek, Casave
  • Atjar Tjampoer en Atjar Ketimun
  • Sambal Badjak, Bawang, seroendeng mis
  • spekkoek
  • Onbeperkt drankjes

Inclusief

Dranken

Groepskortingen

De Beste rondvaart door Rotterdam!
Bakken
Spekkoek

Spekkoek, of op zijn Indonesisch; lapis legitiem is een cake bestaande uit minstens 18 dunne lagen. Een dessert is niet meer weg te denken bij de prachtige rijsttafels. Of natuurlijk gewoon lekker thuis bij de koffie.

In Nederlands-Indië ontstaan vanuit de koloniale tijd. Over de oorsprong gaan veel verschillende verhalen de ronde. Voorbeelden hiervan zijn de Duitse kruidige en gelaagde Baumkuchen, welke aangepast werd op de grondstoffen die in Nederlands-Indië beschikbaar waren. Of gemaakt door de Nederlandsers die in Indië woonden en terugverlangden naar de oer-Hollandse winters met peperkoek en speculaas. Om het gevoel van thuis naar Nederlands-Indië te halen, mengden ze de Indische Lapis legit met speculaaskruiden. Zo zou de spekkoek zijn geboren.

Zo zijn er overal nog vele verhalen te vinden maar een ding weten we zeker. Spekkoek is niet meer uit ons leven weg te denken en zal ook hier bij de Borrelboot met veel genot worden opgepeuzeld.